Ipari Formatervezés

Bízza magát évtizedes tapasztalatunkra!

Cégünk képzett szakemberekkel vállalja ipari termék- és formatervek komplex elkészítését, a piacelemzéstől az igényfelméréseken át, a tervkoncepciókon és vizualizációkon keresztül a CAD-modellezésig és prototípuskészítésig

Integrált megoldások
Biztosítjük a tökéletes összhangot a tervezés és a prototípuskészítés között, hiszen mindkét kompetenciát házon belül, saját szakemberinkkel fedjük le.
Gyártásközpontú szemlélet
Terméktervezési projektjeibe erős gyártásszempontú megközelítést viszünk, így a tervezési folyamat idő- és költségoptimalizálttá válik.
Kedvező árak
Nemzetközi színvonalon dolgozunk, de hazai mércével is rendkívül kedvező projektárakat biztosítunk az Ön termékfejlesztési igényeihez.
Ipari formatervezés

Így dolgozunk...

Előkészítési folyamat
Egy termékfejlesztési folyamat előkészítésének első lépcsőjében a termék számára kijelölt fogyasztói célcsoport preferenciái alapján pontosan meghatározzuk azokat a követelményeket, amelyeknek a tervezett termékkel szemben támasztunk, hiszen a termék majdani sikere azon múlik, hogy a jelentkező fogyasztói igényre mennyire hatékonyan tudunk válaszolni. A célcsoport vizsgálata során meg kell ismernünk a termék majdani felhasználóinak preferenciáit, döntéshozási szokásait, melyek alapján meghatározhatjuk a termék azon formai, színbeli, műszaki és egyéb design sajátosságait, amelyek számukra értéket képviselnek, vlaamint feltérképezhetjük a felhasználói kommunikációs csatornákat is. A piaci rések megtalálához, ahová termékünkkel be szeretnénk törni a piacon, szükség van konkurens termékek beható ismeretére. Meg kell vizsgáljuk a már piacon levő termékeket, többek között műszaki jellemzőik, értékesítési csatornáik, árszintek, esztétka, valamint használhatósági szempontok alapján is, a saját leendő termékünkkel vaösszehasonlításban, kiemelve előnyöket és hátrányokat, erősségeket és gyengeségeket. Célunk, hogy a tervezendő termék a piacon fellelhető konkurens hasonló termékekhez képest előnybe kerüljön azáltal, hogy használhatóbb, vonzóbb, hatékonyabban értékesíthető és összességében figyelemfelkeltőbb konkurenseihez képest.
Tervezés / Design koncepció
Ez előbbiekben említett információk összegyűjtése és elemzését követően megkezdődhet a tervezési folyamat első szakasza, ahol a megrendelőtől kapott specifikációk alapján többféle formaterv-koncepciót készítünk. A kezdeti többféle design irányvonalból folyamatos egyeztetés mellett alakul ki az a végleges termékkoncepció, amely végsősoron kidolgozásra kerül. A koncepciós vázlatok kiválasztását nagyszámú szabadkézi rajzzal segítjük, később számítógépes látványtervekkel könnyítjük meg a döntéshozatalt.
3D Vizualizáció
A számítógépes modellezés alapvető szerepet játszik a formatervek kidolgozásában, hiszen mérések, elemzések, színtanulmányok, stb. alapjául szolgáló valósághű vizualizációt szolgáltat a tervezett termékről, így a tervezés korai szakaszában végezhetőek el módosítások, antropometriai illesztések a terven, valamint számos esetleges tervezési hiba is kiküszöbölhető. A 3D modellezés által szolgáltatott vizualizáció felhasználható marketing, ügyfélkapcsolati célokra, segítségével már egy korai szakaszban is hatékonyan bemutatható a termékkoncepció, akár szponzorokkal, partnerekkel való tárgyalások során is.
Modellkészítés
A számítógépes modellezés másik előnye, hogy segítségével kezdettől fogva rendelkezésre áll az adott tervezési szakasznak megfelelő digitális állomány a termékről, amelyet digitális gyártás segítségével koncepcionális prototípusok elkészítésére is felhasználhatunk. Egy termékfeljesztési folyamat során jellemzően több ciklusban készülnek prototípusok, mindig a fejlesztés pillanatnyi állapotát reprezentálva. Nagy előnye, hogy kis költséggel készíthetőek kézzelfogható, fizikai modellek akár több termékváltozatról is, amelyek a tervezési döntéshozatalban jelentős súllyal számíthatnak. Cégünk Magyarországon egyedülálló felkészültséggel rendelkezik a gyors prototípusgyártás és 3D nyomtatás területén. Erről ide kattintva többet is olvashat.
Tervdokumentáció
A tervezés befejező szakaszában a megrendelőnk igényei szerint átadjuk a gyártás felé továbbítandó számítógépes CAD terveket, illetve igény szerint az elkészült tervről részletes tervdokumentációt, műszaki rajzokat készítünk.
Végleges koncepció-prototípus, kisszériás gyártás
A tervezési folyamat lezárásával lehetőség van a termék prototípusának, vagy kis szériás sorozatának legyártására. Ilyen módon gyakorlatilag a gyártandó termékkel azonos megjelenésű, valamint megegyező fizikai és használhatósági paraméterekkel rendelkező modelleket tudunk készíteni, melyek alkalmasak prezentációkon, vásárokon, előadásokon történő bemutatásra is.